Renovatie is het nieuwe bouwen.

Doordat bouwen steeds duurder geworden is, kiezen meer en meer mensen voor een verbouwing, daardoor kan je de kosten beter spreiden over een periode dat voor iedereen anders is.

Ook hier kan De Spiegeleer Bouw voor U een meerwaarde betekenen, wij hebben al verschillende bouwvallige woningen mogen omtoveren tot echte pareltjes, meestal met behoud van de charme van de oorspronkelijke woning. Ervaring is bij verbouwen heel belangrijk, alsook een goede opvolging van de architect. Ook hier kan u kiezen tussen traditioneel of lijmtechniek voor het metselwerk. Een beeld zegt meer dan duizend woorden!

voor de verbouwing  afgewerkte verbouwing

Lijmen van gevelstenen voor een mooiere en sterkere gevel, ideaal voor verbouwingen!

verlijmen van gevelstenenDe laatste decennia hebben innovaties in de bouw geleid tot nieuwe methoden om gevelstenen te verwerken. Naast het traditionele metselen heeft ook het lijmen van stenen zijn vaste weg gevonden naar de bouwplaats.
Lijmwerk resulteert in smallere voegen tussen de stenen en heeft dus een andere esthetische uitstraling: je ziet meer steen, krijgt meer sterkte én een grotere duurzaamheid.

 

 

Hogere kwaliteit

Er wordt gewerkt met industrieel vervaardigde lijmmortels die in een homogene kwaliteit, op de bouw worden aangeleverd.

Hogere duurzaamheid

Het voegen, de zwakste schakel, verdwijnt in zijn geheel. Een gelijmde gevel is, bij het gebruik van de juiste lijmmortel, vrijwel ongevoelig voor kalkuitslag en uitbloeiingen. Dit is te wijten aan de versnelde afbinding van lijmmortels en aan hun specifieke samenstelling.

Ontdek onze realisaties !